Turvallisuus ja ensiapu

Jumppien ohjaaminen on mukavaa ja turvallista, harvoin tapahtuu tapaturmia tai muuta jolloin tarvitaan tietoa ensiavusta tai turvallisuudesta. On kuitenkin hyvä tietää, miten toimia tarvittaessa ja mm. mistä löytyy salilla laastaripaketti.

Ryhmän ohjaajat ovat vastuussa jumpparien turvallisuudesta jumpan aikana.

Jos sinulla on tähän liittyen mitä tahansa kysyttävää tai mietintää, ota yhteyttä ja juttele asiasta Katrin tai johtokunnan jäsenen kanssa (yhteystiedot). Olemme tukena ja apuna, turvallisuus on meidänkin vastuullamme!

 

Turvallisuuden edistäminen

Seurassa voi liikkua turvallisesti. Seurassa on laadittu turvallisuussuunnitelma, ohjaajan opas sekä ohjaajille tarjotaan säännöllistä ensiapukoulutusta.

Seuran toimintalinjan noudattaminen kaikessa seuran toiminnassa suojaa myös lapsen koskemattomuutta.

Tutustu Härmän Siskojen turvallisuussuunnitelmaan.

 

Muutamia yksityiskohtia:

  • Turvallisuussyistä voimistelusalien ovet pidetään lukittuina jumppien aikana niissä tiloissa, joissa ei ole automaattisesti toimivia lukkoja.
  • Palacen telinesalilla on jääpalakone ja muovipusseja kylmäpussitarpeita varten.
  • Jokaiselta salilta löytyy ensiapupakkaus, tarkista että ohjaajana tiedät missä se on.
  • Jos huomaat puutteita ensiapupakkauksessa, ota yhteyttä Katriin.
  • Jos jumpassa sattuu pieni tapaturma, hoida asia heti tarvittavalla tavalla esim. kylmäpussilla, juttelulla, lohduttamalla, laastarilla, levolla. Seuraa jumpparin vointia jumpan ajan ja kerro jumpparin vanhemmalle asiasta jumpan loputtua.
  • Jos tapahtuu loukkaantuminen, pysy rauhallisena ja hoida yksi asia kerrallaan. Pyydä välittömästi muut paikalla olevat ohjaajat apuun ja hälyttäkää tarvittaessa lisää apua paikalle (muita aikuisia tai tarvittaessa 112). Osa ohjaajista huolehtii muista jumppareista ja järjestää heille toimintaa, että loukkaantunut saa olla rauhassa. Samaan aikaan vähintään yksi ohjaaja huolehtii loukkaantuneesta ja siitä, että paikalle tuleva lisäapu kuulee mitä on tapahtunut. Jumpparin vanhempaan on hyvä olla yhteydessä mahdollisimman pian eli jo kesken jumpan. Kerro tilanteen rauhoituttua myös muiden jumpparien vanhemmille tapahtuneesta lyhyesti, koska muut jumpparit pohtivat asiaa todennäköisesti kotonakin. Asian akuutin hoitamisen ja jumpan loppumisen jälkeen ole yhteydessä Katriin tai muuhun johtokunnan jäseneen ja juttele tapahtuneesta ja omista tuntemuksistasi hänen kanssaan. On hyvä myös jutella asiasta muiden ryhmän jumpparien kanssa ryhmänä joko heti tai seuraavassa jumpassa, pyydä tarvittaessa johtokunnan jäsen mukaan keskusteluavuksi.
  • Jos jotain sattuu, on tärkeää tietää kaikkien paikalla olevien henkilöllisyys. Tästäkin syystä on tärkeää, että ohjaaja jokaisen tunnin aluksi merkitsee nimilistaan läsnäolijat.

 

Vakuutuksesta:

Jäsenmaksun maksaneet harrasteryhmien jumpparit on vakuutettu jumppaturvalla seuran toimesta.

Kisaryhmien jumppareilla on oltava joko lisenssin mukana ostettava vakuutus tai oma vakuutus, joka kattaa urheilun.

Lisää vakuutuksista täällä.