TeamGym

TeamGym

TeamGym on joukkuelaji. Lajiin kuuluu kolme telinettä: musiikkiin tehtävä vapaaohjelma, volttirata sekä trampetti. Vapaaohjelma on koko joukkueen yhtäaikaa suorittama tanssillinen voimisteluohjelma, jossa mm. vartalon käyttö ja ilmaisu ovat tärkeitä osa-alaueita. Volttiradalla ja trampetilla kuusi (6) voimistelijaa suorittaa liikkeen peräkkäin virrassa kolmella eri kierroksella. Volttiradalla ja trampetilla voimistelijalta vaaditaan voimaa, koordinaatiota ja hyvää erittelykykyä.

Lisätietoa löydät Suomen Voimisteluliitto Svolin sivuilta, Lajiesittely.

Kilpailujärjestelmä

Luokkajärjestelmässä on kuusi eri luokkaa. Luokat ovat tasoluokkia, joissa ei ole ikärajoja, lukuunottamatta ylintä eli viidettä luokka, joka on jaettu junioreihin ja aikuisiin. Naisten joukkueille, miesten joukkueille ja sekajoukkueille ei ole kansallisissa kilpailuissa eri sarjoja, vaan joukkueet kilpailevat yhdessä.

Jokainen joukkue saa itse valita, missä luokassa kilpailee ja milloin siirtyy seuraavaan luokkaan. Toisin sanoen, luokasta toiseen nousemiseen ei vaadita tietyn pistemäärän saavuttamista. Joukkueiden on myös mahdollista vaihtaa alempaan luokkaan.

 

Kilpailu-ura alkaa Voimistelun Stara-tapahtumasta, joka on harrastekilpailuluokka.

Kilpailuluokat ovat:

1. luokka

2. luokka

3. luokka

4. luokka

5. luokka

Lisätietoja löydät Suomen Voimisteluliitto Svolin sivuilta, Kilpailujärjestelmä.