Sosiaalisen median pelisäännöt

Sosiaalisen median eri muodot tarjoavat parhaimmillaan hyödyllistä tietoa ja mukavaa ajanvietettä. Etenkin verkossa on kuitenkin tärkeää muistaa, että kaikki ei aina ole sitä miltä päällisin puolin voi vaikuttaa. Ikävä kyllä hyviinkin asioihin voi liittyä väärinkäytöksen riskejä, toivomme, että luet huolellisesti läpi alla olevan Härmän Siskojen sosiaalisen median pelisäännöt, ja huomioit niiden sisältämät neuvot toimiessasi verkossa.

 

  1. Ole varovainen ja käytä tervettä järkeä käyttäessäsi internetiä ja sosiaalisen median kanavia.
  2. Älä koskaan luovuta ulkopuolisille henkilökohtaisia tietojasi, kuten käyttäjätunnustasi, salasanaasi tai muitakaan yhteystietojasi.
  3. Jos jokin asia alkaa epäilyttää edes vähän, käänny sellaisen ihmisen puoleen, johon voit luottaa. Kaikki netissä oleva tieto ei välttämättä ole täysin totta.
  4. Harkitse tarkkaan, mitä ja kenelle haluat kertoa yksityiselämästäsi verkossa, valmennettavillesi, heidän vanhemmilleen tai valmentajallesi. Mitään nettiin laitettua ei saa sieltä täysin pois, ja kuka tahansa voi löytää ja väärinkäyttää netistä löytyviä kuvia ja tietoja.
  5. Harkitse tarkkaan, millaisia kuvia julkaiset verkossa. Jokainen julkaistu kuva on potentiaalinen väärinkäytön kohde. Älä julkaise kuvia ilman lupaa, vaan varmista aina sekä kuvaajan että kuvattavan henkilön lupa kuvan julkaisuun. Kuvaaja on myös hyvä mainita julkaistun kuvan yhteydessä tekijänoikeudellisista syistä.
  6. Vaikka esiintyisit netissä anonyyminä, käyttäydy silti kuin toimisit omalla nimelläsi. Älä siis sano mitään, mitä et voisi netin ulkopuolella sanoa omalla nimelläsi.
  7. Älä myöskään kiusaa ketään, arvostele muita, puhu rumia, kerro oman tai muiden joukkueiden sisäisistä asioista tai levittele perättömiä juoruja.
  8. Edustat myös netissä itsesi lisäksi joukkuettasi, Härmän Siskoja, voimistelijoita ja koko lajia.
  9. Pyri olemaan hyvä esimerkki muille niin verkossa kuin sen ulkopuolellakin.