Safinelle SM-kultaa Jyväskylästä 7.11.2020

7.11.2020

Safine Jyväskylässä 7.11.2020 Kuva: Heli Luoma
Safine Jyväskylässä 7.11.2020 Kuva: Heli Luoma

Härmän Siskojen Safinelle TeamGymin Suomen mestaruus

 

Jyväskylän Hipposhallissa järjestettiin TeamGymin SM-kisat lauantaina 7.11.2020.

 

Nuorten naisten SM-mestaruudesta kisasi 5 joukkuetta. Härmän Siskojen Safine kisasi tasaisen onnistuneen kisan ja voitti kultaa kokonaispisteillä 45,700. Toiseksi tuli Espoon Telinetaitureiden Effects pistein 45,300 ja kolmanneksi pisteillä 44,300 Tampereen Voimistelijoiden Fierce.

Safine teki tasaisesti hyviä suorituksia kaikilla telineillä. Vapaaohjelmassa ja volttiradalla Safine sai kisan parhaimmat pisteet, myös trampetilla nähtiin hienoja onnistumisia.

 

Safinessa kilpailee 7 jumpparia: Aliisa Hakomäki, Iiris Ikola, Lotta Ikola, Hertta Luoma, Säde Mikkonen, Vilma Paussu ja Iida Sainio. Valmentajina toimivat Eveliina Hakomäki, Sofia Sillanpää ja Aura Lillbacka.

 

TeamGym on voimistelun joukkuelaji, johon kuuluu kolme telinettä: vapaaohjelma permannolla, volttirata ja trampetti. Vapaaohjelma on koko joukkueen yhtäaikaa suorittama tanssillinen voimisteluohjelma, volttiradalla ja trampetilla kuusi voimistelijaa suorittaa liikkeet peräkkäin virrassa kolmella kierroksella. TeamGymin vauhti ja taidokkaat voimistelutemput ovat yleisöllekin jännittäviä seurattavia.