Kevät 2020: Koronaviruksen vaikutukset Härmän Siskoissa

17.3.2020

Koronaviruksen vaikutukset Härmän Siskoissa:

(päivitetty 5.5.2020 kello 20:15)

 

TIEDOTE 5.5.2020

Eilen 4.5.2020 Suomen hallitus päivitti linjauksia mm. kokoontumisrajoituksiin ja harrastustiloihin liittyen. Tänään Voimisteluliitto otti myös omalta osaltaan kantaa jumppien jatkoon. Näiden pohjalta Härmän Siskojen johtokunta päätti etäkokouksessaan seuraavaa:

 

- Harrasteryhmien kevätkausi on loppunut ja toivotamme kaikille aurinkoista kesää. Kiitos kaikille jumppareille, perheille ja ohjaajille! Ehdimme pitää hyvän alkukauden ja Talvinäytöskin oli hieno! Toivotaan monessa mielessä, että syksyllä korona olisi kukistettu ja saisimme aloittaa jumpat normaalisti.

 

- Kepparitanssin osalta odotamme Voimisteluliiton tarkennuksia pilottihankkeen etenemisestä ja ilmoitamme nettisivuillamme, Facebookissa ja Instagramissa, kun selvenee milloin ja miten Kepparitanssi käynnistyy.

 

- Kisaryhmien valmentajien kanssa aloitetaan keskustelu ja suunnittelu, miten kisaryhmät voisivat aloittaa harjoitukset 14.5.2020 ja siitä eteenpäin. Osa treeneistä olisi salissa ja osa pihalla joukkueittain. Edelleen tarkat hygieniatoimet ja vähänkin sairaana treeneistä pois jääminen tulevat olemaan voimassa ja perheet voivat itse päättää osallistuuko lapsi pienryhmäharjoituksiin. Tästä tulee kisaryhmäläisille infoa heti kun suunnitelma käytännön toteutuksesta selkiytyy.

 

- Kannustamme kaikkia nauttimaan keväästä ja kesästä itselle sopivan liikunnan keinoin oli se sitten vaikkapa hyppynaruhyppyä, keppariesteratoja, metsälenkkejä, puutarhatöitä tai mitä tahansa iloa ja hyvää liikettä tuottavaa. Pidetään edelleen itsestä ja toisista hyvää huolta.

 

Härmän Siskojen johtokunta

 

Voimisteluliiton ohjeistusta seuratoimintaan 14.5.2020 alkaen täällä.

 

**

(Aiemmin tiedotetut alla)

 

17.3.2020:

Suomen hallituksen ja Voimisteluliiton linjauksen mukaisesti Härmän Siskojen lasten ja nuorten ryhmätoiminnan tauko jatkuu ainakin 14.4.2020 asti.  

 

Suunniteltu kepparitanssin pilotti siirtyy kesän loppuun/alkusyksyyn. 

 

Pidetään edelleen itsestämme ja toisistamme huolta ja jatketaan liikkumista kotona ja väljissä olosuhteissa ulkona.

 

Härmän Siskojen johtokunta

 

**

 

Kaikki voimistelun kilpailut, tapahtumat ja leirit on peruttu pääsiäiseen (14.4.2020) saakka.

 

TIEDOTUS 13.3.2020

Härmän Siskojen lasten ja nuorten kaikki toiminta jää tauolle

 

Kaikki lasten ja nuorten harraste- ja kisaryhmien harjoitukset peruuntuvat tästä päivästä lähtien ensi viikon sunnuntaihin 22.3.2020 asti. Teemme näin oman osamme koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Tämän päivän ryhmille on tiedotettu ohjaajien toimesta tänään suoraan.

 

Seuraamme koronatilannetta ja viranomaisohjeistuksia edelleen ja tiedotamme jatkosta ensi viikon aikana.

Edelleen voimme jokainen nauttia liikkumisesta esimerkiksi kotijumpalla, juoksulenkeillä, metsäkävelyillä ja monilla muilla tavoilla. Pidetään itsestämme ja toisista hyvä huoli.

 

Härmän Siskojen johtokunta

**

 

Tulevan viikonlopun Oulun TeamGym kisat on peruttu.

 

Voimisteluliiton uutisessa ajantasainen tieto heidän ohjeistuksestaan, mm: "Kaikkia riskiryhmiin kuuluvia lapsia, nuoria ja aikuisia kehotetaan välttämään harrastustunneille, treeneihin ja tilaisuuksiin osallistumista. Lasten ja nuorten osalta huoltajilla on oikeus tehdä omia päätöksiä lapsen osallistumisesta treeneihin, myös kilpailu- ja valmennuspuolella."

 

Noudatetaan hyvää käsihygieniaa, juodaan vain omasta juomapullosta, jäädään kotiin pienessäkin flunssassa. Noudatamme siis täältä löytyviä ohjeita: Terve urheilija

 

Teemme sen mitä voimme taudin leviämisen ehkäisemiseksi, mutta emme panikoidu. Autamme lapsia ja nuoria ymmärtämään, että näin toimitaan, että mahdollisimman moni ei sairastuisi ja vaikka sairastuisikin, tauti ei automaattisesti ole vakava ja joka tapauksessa apua on saatavilla.