Telinevoimistelijoilla hieno kausi takana

1.7.2019

Säteet Vaasassa 16.3.2019
Säteet Vaasassa 16.3.2019

Telinevoimistelun Säteet-kilparyhmän kevät oli menestyksellinen. Kevätkaudella Härmän Siskojen NTV-voimistelijat kilpailivat neljä kertaa ja he kilpailivat ensi kertaa C-luokassa. NTV eli naisten telinevoimistelu, on yksilövoimistelua, johon kuuluu neljä telinettä: hyppy, nojapuut, puomi sekä permanto.

”Kisakautemme alkoi Vaasassa 16.3. ja näistä kisoista oli tuomisina kolmelle tytölle nousupisteet D-luokkaan”, kertoo ryhmän valmentaja Jaana Koivula. Kevään toiset kilpailut olivat maaliskuun lopussa Pietarsaaressa ja niistä kilpailuista tuomisina oli kaksi pronssia, Nanna Nivukoskelle C-luokan vanhemmissa ja Saimi Luomalle C-luokan nuoremmissa.

Kaksi voimistelijaa osallistui kilpailuihin Isokyrössä 13.4. ja menestys jatkui myös tuolloin, sillä Nanna saavutti pronssimitalin huikeilla V-kategorian pisteillä 42 voimistelijan joukosta. Kalajoella 11.5. seuran voimistelijat ylsivät kymppiriviin myös kevään viimeisissä kisoissa, joissa Nannan sijoittui C-luokan vanhemmissa viidenneksi ja Saimi C-luokan nuoremmissa kuudenneksi.

Valmentajat Jaana Koivula ja Lotta Antila ovat syystäkin tyytyväisiä kisakauteen. ”Tytöt ovat kehittyneet kauden aikana ja onnistuneet hienosti kisoissa sekä omissa tavoitteissaan. Motivaatio harjoituksissa on ollut hyvää ja uusien, vaikeampien liikkeiden ja sarjojen opettelu on ollut innostunutta”, Jaana tiivistää kauden tunnelmia. ”Ensi kaudella jatkamme kisaamista C-luokassa. Lisäksi tavoitteena on, että osa tytöistä siirtyy jo kauden aikana D-luokkaan kilpailemaan”, hän kertoo Säteet-ryhmän suunnitelmista.

Härmän Siskojen NTV-ryhmä Säteissä kilpailevat Anna Hede, Saimi Luoma, Nanna Nivukoski, Adanna Perttula, Juliella Vimpari ja Fanni Äyrä.