Härmän Siskojen voimistelijoilla hyvä Cup-kausi takana

16.5.2019

Kuva: Hanna Paussu
Kuva: Hanna Paussu

TeamGymin Cup-kausi voimisteltiin päätökseen äitienpäiväviikonloppuna Joensuussa. Härmän Siskojen osalta kausi huipentui Spirals-joukkueen kultamitaliin 1.luokassa. Kaikki viisi seuran joukkuetta ovat kehittyneet kauden aikana ja tämä näkyy kilpailuissa eri osa-alueilla saaduissa pisteissä.

Spirals-joukkue on kilpailukauden aikana kyennyt jatkuvasti parantamaan suorituksiaan, ja kauden viimeisessä kilpailussa joukkue voimisteli neljä pistettä paremman tuloksen kuin kauden alkaessa. Kehitystä on tapahtunut jokaisella osa-alueella, eli vapaaohjelmassa, volttiradalla ja trampetilla, joten joukkueen valmentajat sekä voimistelijat olivat todella tyytyväisiä kauteen, joka oli monelle voimistelijalle ensimmäinen kilpakausi.  Spirals-joukkueessa ovat tällä kaudella voimistelleet Ella Hautala, Anna Hede, Melina Korkeatupa, Emmi Kujala, Lumi Lahti, Jenni Luomaranta, Silja Mäenpää, Lotta Nukala, Saga Paussu, Neea Pukkila, Anni-Sofia Rajakallio ja Nelli Rajakallio.

Erittäin tyytyväisiä kilpakauteen olivat myös 4.luokassa kilpailleen Stars-joukkueen voimistelijat ja valmentajat. Joukkue kilpaili ensimmäistä kauttaan 4.luokassa, joten toisesta Cup-osakilpailussa saavutettu pronssimitali oli erittäin mieluinen. Valmentaja Kati Antila kertoo, että kaikki voimistelijat pääsivät kauden aikana eteenpäin ja samaa kertovat myös pisteet, jotka nousivat kilpailu kilpailulta. Kolmannessa Cup-kilpailussa Stars-joukkue voimisteli kauden parhaat yhteispisteet 41.049, jotka Joensuussa riittivät 5.sijaan.

TeamGym on lajina kasvattanut suosiotaan Suomessa, mikä näkyy myös kilpailuissa. Suosituimmissa 2. ja 3.luokissa osallistuvia joukkueita oli jokaisessa kilpailussa pitkälle toistakymmentä. Härmän Siskojen joukkueet pärjäsivät hyvin näissäkin luokissa ja kausi sujui jokaiselta joukkueelta nousujohteisesti. Seuran puheenjohtaja Heli Luoma on hyvin tyytyväinen kaikkien joukkueiden suorituksiin ja kertoo, että tärkeää on voimistelijoiden saama kokemus sekä onnistumisen tunteet kauden aikana.