Juhlava talvinäytös keräsi runsaan yleisön

2.2.2018

Härmän Siskojen talvinäytöksessä laatutunnusta luovuttamassa Tiina Saulila (vasemmalla) ja vastaanottamassa puheenjohtaja Heli Luoma yhdessä Jaana Hakomäen kanssa.
Härmän Siskojen talvinäytöksessä laatutunnusta luovuttamassa Tiina Saulila (vasemmalla) ja vastaanottamassa puheenjohtaja Heli Luoma yhdessä Jaana Hakomäen kanssa.

Härmän Siskojen talvinäytös pidettiin 28.1.2018 Härmä-salissa juhlavissa tunnelmissa. Yleisöä saapui paikalle runsain mitoin ja näytöksen aloitusta jouduttiin odottamaan, jotta kaikki halukkaat ehtivät ovista sisään.

Näytöksen avasi tanssiesitys, jonka jälkeen Härmän Siskojen puheenjohtaja Heli Luoma teki katsauksen edellisvuoden kohokohtiin. Vuoteen on mahtunut paljon harkkoja, leirejä, kisoja, kökkiä, kehittämistä, kokouksia, koulutuksia ja kuskauksia. Paljon muutakin on ehtinyt tapahtua ja menestystä on saavutettu monella rintamalla.

Viime keväältä Heli nosti esiin monella tavalla voitokkaan Cup-kauden: Safine otti cup-voiton TeamGymin 4. luokassa ja Sadira voitti jälleen kaikki kolme cup-kisaa starttiluokassa. Myös Stars ja Sagitta pärjäsivät mainiosti äärimmäisen tasaisissa kisoissa, joista Stars pokkasi yksistä kisoista pronssimitalin.

Kilpailukuulumisia oli kerrottavana myös yksilötelinevoimistelun saralta, kun viime syksynä Härmän Siskojen NTV-voimistelijat palasivat kisakentille napsien heti ensimmäisistä kisoista nousupisteet seuraavaan luokkaan. Nyt keväällä jatkuvat myös NTV-kisat, joista on jälleen lupa odottaa entistä parempia tuloksia.

Vuosi toi mukanaan myös uusia kokemuksia, kun Safinen voimistelijat osallistuivat kansainväliselle TeamGym-leirille Italian Cesenaticossa. Heli kertoi, että ”viikon kestänyt leiri tunteja kestäneine harkkoineen hellelukemissa ei ollut mikään helppo ponnistus, mutta oppia ja kokemusta tytöt ja valmentajat taatusti saivat.”

Eivätkä harjoitukset ole menneet hukkaan, sillä Safinen tytöistä peräti neljä tuli valituksi TeamGymin junioreiden maajoukkueleiritykseen. Kukaties saamme nähdä heidät jopa EM-kisoissa ensi syksynä, jos leirikatsastukset sujuvat hyvin.

Laatutunnus on merkki kehitystyöstä seurassa

Härmän Siskot vastaanotti näytöksessä Olympiakomitean myöntämän laatutunnuksen, jonka oli seuralle luovuttamassa Voimisteluliiton Pohjanmaan aluepäällikkö Tiina Saulila.

Onnittelupuheessaan Tiina Saulila kertoi laatutunnukseen johtaneesta useamman vuoden määrätietoisesta kehittämistyöstä, jota seurassa on tehty. Hän korosti myös sitä, ettei laatuseuraksi vain ilmoittauduta, vaan laatuseuratoiminta tarkoittaa pitkäjänteistä kehittämistyötä, jota jatketaan tunnuksen saamisen jälkeenkin.

Ennen laatutunnuksen myöntämistä seuraa on auditoinnissa arvioitu hallinnon, viestinnän, uudistumiskyvyn, vaikutusmahdollisuuksien, osaamisen kehittämisen ja toiminnan tavoitteellisuuden näkökulmista, unohtamatta myöskään voimistelijoiden urheilullisten elämäntapojen tukemista. Jatkossa näitä toiminnan tarkastuksia on säännöllisesti kolmen vuoden välein.