NTV Säteillä onnistunut kilpailusyksy

21.11.2017

Kuva: Henna Perttula
Kuva: Henna Perttula
Kuva: Heli Luoma
Kuva: Heli Luoma

Härmän Siskojen Säteet -naisten telivoimisteluryhmän voimistelijat osallistuivat syksyn aikana kolmesti luokkakilpailuihin. NTV Säteiden kilpailuohjelmaan kuuluivat luokkakilpailut Vaasassa, Ylivieskassa ja Isokyrössä. Kilpailukokemuksen karttuessa myös voimistelijoiden suorituspisteet nousivat jokaisessa kilpailussa, joten vasta naisten telinevoimistelu-uraansa aloittelevat voimistelijalupaukset voivat olla tyytyväisiä tuloksiin.

Kolme voimistelijaa saavutti myös luokkanousuun vaadittavat pisteet. Voidakseen siirtyä kilpailemaan C-luokkaan tarvitsee voimistelijoiden kuitenkin suorittaa ensin kultamerkit, joten valmentajat Henna Perttula ja Jaana Koivula kertovatkin, että nyt harjoitusohjelmaan on otettu mukaan liikkeitä, joita mainituissa tavoitteissa vaaditaan. Valmentajien mukaan taso NTV-kilpailuissa on kova, joten mitalisijoille nousu vaatii voimistelijalta täydellisen suorituksen kaikilla telineillä. Kilpailukokemuksen karttuessa tämäkään ei ole saavuttamaton tavoite lahjakkaille voimistelijoille.

Härmän Siskojen NTV-ryhmässä harjoittelevat ja kilpailevat: Fanni Äyrä, Saimi Luoma, Juliella Vimpari, Anna Hede, Adanna Perttula ja Nanna Nivukoski. Voimistelijoiden kilpailukausi jatkuu jälleen maaliskuussa 2018.

Naisten telivoimistelussa (NTV) kilpaillaan neljällä telineellä, joilla jokaisella suoritetaan sarjana luokkaan kuuluvat liikkeet. Telineet ovat nojapuut, puomi, permanto ja hyppy.