Härmän Siskot jälleen mukana naisten telinevoimistelun kilpailuissa

11.10.2017

Härmän Siskojen Säteet NTV:n luokkakilpailuissa Vaasassa 7.10.2017. Kuva: Heli Luoma
Härmän Siskojen Säteet NTV:n luokkakilpailuissa Vaasassa 7.10.2017. Kuva: Heli Luoma

Härmän Siskoja edustavat voimistelijat ovat tehneet paluun naisten telinevoimistelukilpailuihin lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen, kun seuraa edustavan Säteet-ryhmän voimistelijat osallistuivat kauden ensimmäisiin kilpailuihin.

Härmän Siskojen naisten telinevoimisteluryhmä (NTV) Säteet aloittivat kilpailukautensa Vaasassa 7.10.2017 uudessa Volttihallissa järjestetyssä luokkakilpailussa. Kyseessä olivat jokaiselle voimistelijalle ensimmäiset yksilötelinevoimistelukisat ja myös valmentajille ensimmäiset kilpailut valmentajana.

”Kisat menivät hienosti” kehuu valmentaja Jaana Koivula pitkän kilpailupäivän tuloksia. Hän kertoo, että kaksi tytöistä saavutti jo seuraavaan luokkaan oikeuttavat nousupisteet. ”Aika tunteisiin menevä päivä on ollut. Jännitys oli kyllä käsin kosketeltavaa, mikä vähän näkyi kyllä suorituksissakin, mutta tyytyväisiä saa olla kaikki” kuvailee valmentaja Henna Perttula niin voimistelijoiden kuin valmentajien tunnelmia ensimmäisistä kilpailuista.

Mitaleille asti eivät voimistelijat vielä 72 kilpailijan B-luokassa yltäneet, mutta kaikkien rekki-, puomi-, permanto- ja hyppysarjat sujuivat siististi. Naisten telinevoimistelussa kilpaillaan kyseisillä neljällä telineellä. Telinevoimistelua kuvaillaan yhdeksi maailman vaikeimmista lajeista, jossa tekniikka ja esteettisyys yhdistyvät voimaan ja liikkuvuuteen.

Härmän Siskojen Säteet kilpailevat seuraavan kerran jo tulevana viikonloppuna NTV kilpalinjan luokkakilpailuissa Ylivieskassa.