Liikuntaleikkikoulu on hyvä paikka innostua liikunnasta

19.8.2016


Härmän Siskoilla on ollut jo kahden vuoden ajan tarjonnassa myös Liikuntaleikkikoulu, joka on Nuoren Suomen (nykyisin Valo) ja Suomen Voimisteluliiton yhteistyössä suunniteltu liikuntaohjelma 3-4- ja 5-6-vuotiaille lapsille. Liikuntaleikkikoulu on suunniteltu lapsen omista lähtökohdista, ja sen vahvuutena ovat lapsen liikunnallisen kehityksen pohjalta rakennetut suunnitelmalliset tuntiohjelmat ja koulutetut aikuiset ohjaajat.

Liikuntaleikkikoulussa lapsi oppii kehon hallintaa, perusliikkeitä, yhdessäoloa sekä kokee oivaltamisen iloa ja onnistumisen elämyksiä. Liikuntaleikkikoulu kehittää lasten perusliikuntataitoja ennen varsinaisten lajitaitojen opettelua. Härmän Siskojen Liikuntaleikkikoulussa tunneilla harjoitellaan paljon samoja asioita ja liikkeitä, joita on myös muissa harrastevoimisteluryhmissä. Lisäksi suosittu osa ohjelmaa ovat palloilutunnit, joissa pallonkäsittelyä harjoitellaan monen eri palloilulajin näkökulmasta.

Saadut kokemukset ja palaute Liikuntaleikkikoulusta kertoo liikuntaohjelman onnistumisesta. Vanhemmat ovat kiinnittäneet huomiota erityisesti, että lapsi on harrastuksen myötä oppinut ottamaan paremmin toisia huomioon, lapsen innokkuus omatoimiseen tekemiseen on lisääntynyt ja oman kehon hallinta ovat parantuneet. Nämä ovat keskeisiä tavoitteita myös Liikuntaleikkikoulun ohjelman laatijoiden suunnalta.

Liikuntaleikkikoulun konseptiin kuuluvat myös vanhempien ja lasten yhteistunnit kerran kuukaudessa. Nämä yhteiset perheliikuntahetket ovat saaneet kehuja siitä, että saa kokeilla yhdessä uusia asioita ja ryhmässä tekeminen on koettu mukavaksi. Myös lapselle nämä yhteistunnit ovat tärkeitä, sillä silloin voi jakaa liikunnanilon oman vanhemman tai läheisen kanssa sekä näyttää uusia taitoja. Iloinen liikunta voi jatkua myös kotona yhdessä perheen kanssa, sillä lapset saavat jokaiselta tunnilta hauskan liikunnallisen kotitehtävän.

Syksyllä 2016 Voltin koululla alkavat ryhmät:

Torstaisin klo 17.00-17.45 Liikuntaleikkikoulu 3-4-vuotiaille, ohjaaja: Anne Katajamäki
Torstaisin klo 18.00-19.00 Liikuntaleikkikoulu 5-6-vuotiaille, ohjaaja: Katri Kukkanen

Ilmoittautuminen syksyn Liikuntaleikkikouluryhmiin alkaa perjantaina 26.8. Härmän Siskojen nettisivujen kautta.