Toimintasuunnitelma 2017-2018

Toimintasuunnitelma toimintavuodelle 1.8.2017 - 31.7.2018

 

Tavoite

 

Härmän Siskot ry antaa mahdollisuuden perheen kaikenikäisille jäsenille harrastaa ohjattua telinevoimistelua ja liikuntaa heidän omien edellytysten mukaan. Tavoitteena on keskittyä etenkin lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksien edistämiseen. Lisäksi kaikenikäisiä ohjataan ottamaan liikunta osaksi jokapäiväistä elämää.

 

YLEISET ASIAT

 

Tiivistelmä toimintakauden suunnitelmista

 • Sinettiseura-tunnuksen saaminen tulee näkymään seuran viestinnässä.
 • Talvinäytös sunnuntaina 28.1.2018 Härmä-salissa, samassa yhteydessä juhlitaan seuran saamaa Sinettitunnusta.
 • Tilauskoulutuksena Voimistelukoulu-koulutus alkuvuoden 2018 aikana.
 • NTV Säteet osallistuvat luokkakilpailuihin syksyn 2017 aikana.
 • Kilpajoukkueet osallistuvat TeamGym Cup-osakilpailuihin keväällä 2018.
 • Ohjaajapalaverit kaikille ohjaajille järjestetään syys- ja kevätkauden alussa. Mahdollisesti järjestämme myös muita ohjaajapalavereita ja sisäisiä koulutuksia tarpeen mukaan.
 • Seuran voimistelijoita ja naisia osallistuu Gymnaestrada Suomi –tapahtuman kenttänäytöksiin Turussa 7.-10.6.2018. Tähän liittyvää harjoittelua tapahtuu seurassa kevään aikana.
 • Johtokunta osallistuu aktiivisesti Alahärmän monitoimihallihankkeen eteenpäin viemiseen.
 • Haemme kaupungilta keväällä yleisavustusta ja tarvittaessa kohdeavustusta sekä syksyllä ohjaaja-avustusta. Pyrimme hakemaan rahoitusta myös muilta mahdollisilta tahoilta.

 

Kokoukset

Johtokunta kokoontuu tarpeen mukaan noin kerran kuukaudessa. Puheenjohtaja kutsuu kokouksen koolle. Jos johtokunnan jäsen ei pääse paikalle, ilmoittaa hän estyneisyydestään puheenjohtajalle tai sihteerille, joilta hän myös kysyy jälkikäteen kokouksessa jaetut mahdolliset tehtävät. Sihteeri laittaa kokouspöytäkirjat johtokunnan jäsenille sähköpostiin.

Ohjaajien kanssa pyritään myös kokoontumaan muutaman kerran vuodessa. Tapaamisten tarkoituksena on tiedottaa seuran asioista ja tulevista koulutuksista sekä keskustella ohjaajia askarruttavista asioista.

 

Sisäinen tiedotus

Seuran tiedottajina toimivat puheenjohtaja ja sihteeri. Seuraava kokous päätetään kokouksessa, jos mahdollista. Johtokunnan kesken tiedottamiseen käytetään myös tekstiviestiä, whatsup-ryhmää ja sähköpostia.

Ohjaajille säännöllisiä tiedotteita sähköpostilla sekä syksyllä jaettava Ohjaajan opas, joka on saatavilla myös nettisivuilla. Tiedotteiden jakelu Hoika-järjestelmän kautta.

Jäsenistölle/jumppareille tiedotteet sähköpostilla, tekstiviestillä tai whatsup-ryhmien kautta.

Tiedotetaan ajankohtaisista asioista www-sivuilla ja Facebook-sivulla.

Viralliset kokousilmoitukset laitetaan Komiat-lehteen tai Aviisiin, sekä kotisivuille.

 

Ulkoinen viestintä

Seuran näkyvyyttä paikallismedioissa pyritään lisäämään jatkuvasti. Seura julkaisee lehdistötiedotteita säännöllisesti merkittävistä tapahtumista, kilpailutuloksista ja muista ajankohtaisista seuraa koskevista aiheista. Yhteistyötä median kanssa pyritään kehittämään.

 

Maksut

Jäsenmaksun suuruus päätetään vuosikokouksessa. Jäsenmaksut kerään Hoika-ohjelmalla.

Kannatusmaksun suuruus päätetään vuosikokouksessa. Huolehditaan, että lomakkeita on saatavilla seuran tilaisuuksissa ja jumppaohjaajilla. Nettisivuilta löytyy kannatusmaksulomake.

 

Liikuntamuodot

Jumpparyhmiä muutetaan ja lisätään mahdollisuuksien mukaan. Pääpainopisteemme on lasten liikuntaryhmissä, mutta tavoitteena on pitää Palacen telinesalilla toimiva naisten ryhmä käynnissä koko vuoden ajan. Ohjaajia rekrytoidaan tarpeen mukaan. Lasten harrasteryhmille on kysyntää erityisesti telinevoimistelupuolella.

 

Toimipaikat

Päätoimipiste on Power Palacen telinesali, jossa pidetään telinevoimisteluryhmät. Pyritään pitämään toimintaa koko Alahärmän kaupunginosan kattavana. Toimitiloina toimivat koulut ja mahdollisesti myös nuorisoseurat ja urheilukentät.

Koulutus

Pyritään siihen, että seurassa toimivat koulutetut ohjaajat. Aloittelevat ohjaajat pyritään saamaan koulutukseen. Koulutuksen maksaa seura ja se velvoittaa ohjaamiseen seuran ryhmissä vähintään kahden seuraavan toimintavuoden ajan. Tulevista koulutuksista tulee tiedottaa ohjaajille. Johtokunnassa on yksi koulutusvastaava jäsen.

Järjestämme tilauskoulutuksena Voimistelukoulu-koulutuksen seuran ohjaajille alkuvuoden 2018 aikana.

 

Hankinnat

Hankintoja tehdään tarpeen mukaan ja niissä pyritään huomioimaan ryhmien aktiivisuutta sekä eri ryhmien välistä tasapuolisuutta. Hankinnoissa pyritään tarkastelemaan hinta-laatusuhdetta. Johtokunta valvoo hankintoja, joita tehdään ryhmien tarpeiden mukaan.

 

Omatoiminen varainhankinta

Seuralle hankitaan varoja esiintymisillä, tempauksilla ja osallistumalla paikkakunnan tapahtumiin. Syksyllä 2017 varainhankintaa tehdään Unelma-arpoja myymällä. Myyntiä tekevät kaikki kilpa- ja harrasteryhmät, ja saadut varat kohdistetaan ohjaajien koulutukseen ja välinehankintoihin.

 

TOIMINTASUUNNITELMA 2017-2018: TeamGym ja telinevoimistelu

 

YLEISTÄ

 

Kauden aikana tavoitteena on säilyttää hyvä laadukas taso edellisvuoden tapaan, kuitenkin niin että kilpajoukkueiden taso kohoaa ja että kilpailuista saavutetaan mitaleja. Tavoitteena on saada voimistelijoita mukaan maajoukkuevalmennukseen. Tulevaisuuden unelmana on saada seuran edustus SM-kisoihin.

 

Tuomarit

Tuomarikortit uudistuvat vuoden 2018 alusta. Tavoitteena säilyttää tuomarikelpoisuudet ainakin seuraavilla nykyisillä tuomareilla: Inga Salo, Lotta Antila ja Kati Antila.

 

Leiritoiminta

Seuran kilpajoukkueiden voimistelijat ja valmentajat osallistuvat Voimisteluliiton leireille. Lisäksi pidetään omia, omakustanteisia leiripäiviä Kuortaneen Urheiluopistolla.

 

Valmennustoiminta

Tehostetaan edelleen myös kesäkauden harjoittelua ja huolehditaan sopivista olosuhteista myös kesän treenaamiselle juhannuksesta elokuun loppuun.

 

VALMENTAJAT JA PALACEN RYHMÄT

 

Pyritään pitämään nykyiset ryhmät aktiivisessa toiminnassa. Seurassa toimii viisi kilparyhmää sekä NTV-kilparyhmä Säteet. Tavoitteena saada tulevaisuudessa kokoon myös poikajoukkue.

Jumpan jatkamiskyselyiden (huhtikuu) jälkeen mietitään uudestaan yksittäisten voimistelijoiden mahdolliset nousut luokasta toiseen. Nousijat katsastetaan omissa harjoituksissa.

Keväällä / alkukesästä taitotestit esiryhmään pyrkiville. Infotaan ennen testejä siitä, mitä kilpavoimisteluun siirtyminen tarkoittaa ja mihin se velvoittaa. Uudet ryhmät pyritään vahvistamaan ennen kesätauolle siirtymistä eli juhannukseen mennessä. Kesäjumpat jatkuvat sitten uusilla kisaryhmillä.

TeamGym-innostus on paikkakunnallamme ollut viime vuosina erittäin voimallista. Hankaluutena on pätevien ja erittäin paljon aikaa vievään harrastukseen sitoutuvien valmentajien saaminen mukaan. Tulijoita kisaryhmiin on enemmän kuin pystymme ensi kaudeksi ottamaan. Harjoitustilat loppuvat ja kisaryhmiä ei turvallisuudenkaan vuoksi voi kasvattaa enempää. Keväällä täytyy siis katsoa ensin resurssit tarkkaan ennen kuin uusia taitotestejä pidetään: salitila, valmentajien vs jumppareiden määrä.

 

KILPAILUT:

Osallistutaan 5 TeamGym-joukkueen voimin kilpailuihin kilpailukalenterin mukaan:

 • 17.-18.3.2018 TeamGym Cup I
 • 7.-8.4.2018 TeamGym Cup II
 • 21.-22.4.2018 TeamGym Cup III
 • 7.-10.6.2018 Voimistelupäivät & Gymnaestrada, Turku

 

Säteet kilpailevat NTV:ssä kilpailukalenterin mukaan, mm. syksyllä 2017 kilpailut:

 • 7.10.2017 Luokkakilpailut Vaasa
 • 14.-15.10.2017 Luokkakilpailut Ylivieska
 • 28.10.2017 Luokkakilpailut, Isokyrö
 • 7.-10.6.2018 Voimistelupäivät & Gymnaestrada, Turku

 

HANKINNAT:

Kauden aikana tulevia hankintoja on:

 • Volttiradan pidennys tai kokonaan uusi volttirata
 • Iso alastulomatto
 • Joustava ponnari etenkin NTV:n tarpeisiin
 • puolapuut
 • köydet

 

VARAINHANKINTA:

Kilpailujoukkueet tekevät yhdessä varainhankintaa kisamatkojen ja leirien kustannusten kattamiseen. esim. leivonnaismyynti Härmän Ässässä, cheerleadereiden aamiaisen järjestäminen, PowerTruck Show -parkkeerauskökkä sekä polkutraktorikisa Tractor Pulling-tapahtumassa.

 

AVUSTUSHAKEMUKSET:

Hakemuksia lähetetään kaikkiin mahdollisiin kohteisiin johtokunnan johtamana.