Masters-luokassa rentoa meininkiä

Härmän Siskojen Solidia-joukkue osallistui Voimistelupäivillä TeamGymin Masters-kilpaharrasteluokkaan. Osin huumorimielellä käydystä kilpailusta ei tunnelmaa puuttunut, sillä seuran nuoremmat jumpparit kannustivat innokkaina katsomossa kun omat valmentajat olivat itse tositoimissa kilpakanveesilla.

Perjantaina 8.6.2018 Voimistelupäivillä rentoon Masters-luokan kilpailuun osallistui kaksi joukkuetta: Espoon Telinetaitureiden Eläkeläiset ja Härmän Siskojen Solidia. Taitavien voltti- ja trampettisarjojen välillä nähtiin flossausta ja muita joukkuehenkeä nostattavia liikkeitä, jotka ovat piirteitä ajoilta, jolloin TeamGymiä kutsuttiin nimellä näytösvoimistelu ja säännöt sallivat lisäliikkeiden tekemisen siirtymissä.

TeamGymin Masters-luokassa kilpaillaan kolmella telineellä kuten muissakin TeamGymin kilpailuissa. Mastersista on kuitenkin kehittynyt aktiivisen kilpauran päättäneiden kokoontuminen, jossa yhteisten jumpparivuosien muistelu on osa hauskuutta. Härmän Siskojen Solidia-joukkueen jäsenet, Janniina Kortesoja, Leena Risikko, Inga Salo ja Laura Salo, ovat päättäneet oman aktiivisen kilpauransa useampia vuosia sitten, mutta läheinen tuntuma lajiin on säilynyt lajin valmentajan ja tuomarin tehtävien kautta. Vaikka elämä on vienyt ryhmän jäseniä pois kotiseudulta, niin rakkaus lajiin on säilynyt ja edelleen ryhmä kokoontuu yhteen ainakin kerran vuodessa kilpailuissa. Otsa kurtussa ei kilpailuihin osallistuttu, vaan kisan jälkeen vitsailtiin yhdessä, että ”kunto loppui jo lämmittelyssä” ja iloinen mieli näkyi kaikessa tekemisessä.

Luokan palkinnot tasattiin joukkueiden kesken varsin reilusti, sillä Eläkeläiset sijoittuivat ykköseksi volttarilla ja Solidia trampetilla. Vapaaohjelmasta jaetut mitalit ripustettiin jokaisen osallistujan kaulaan, sillä joukkueet ylsivät esityksissään tasapisteisiin.