Elämän Voiman naiset hehkuvina suuresityksessä

Härmän Siskoista oli 17 naisvoimistelijan ryhmä mukana Gymnaestradan Tunne Liike -päätösjuhlan Elämän voima –esityksessä. Kyseissä esityksessä oli kentällä esiintymässä yhtä aikaa lähes 1200 voimistelijaa ja kokonaisuus oli henkeäsalpaava.

Seuroissa ympäri Suomen on koko talven ajan harjoiteltu Elämän voima-esityksen koreografiaa ja lopulta kaikki huipentui yhteiseen esitykseen täyden katsomon edessä. Katsojan hurmasivat loppuun saakka hiotut kuviot ja suorat linjat, jotka yhtäaikaisen liikkeen kauneuden myötä sai yleisön aivan mykistymään. On uskomatonta nähdä kuinka eri puolilla Suomea harjoitellut osat hitsaantuvat kolmen päivän aikana yhdeksi vaikuttavaksi kokonaisuudeksi, joka ei varmasti jättänyt kenellekään epäilystä etteikö sitä olisi tosissaan valmisteltu.

Härmän Siskoissa ryhmän ohjauksesta vastannut Irmeli Lahti oli itsekin tyytyväinen, sillä yhteinen elämys Turussa korvasi moninkertaisesti kaiken sen työn ja valutetut hikikarpalot, joita on esityksen eteen talven aikana kulunut. Yhdessä tekeminen ja yhteen hiileen puhaltaminen oli Siskojen ryhmässä koko tapahtuman ydin. Iloinen mieli, toisten kannustus ja onnistumisesta yhdessä iloitseminen olivat ryhmälle ensiarvoisen tärkeitä asioita ja ne välittyivät myös muille sivustaseuraajille.

Nyt upeat esiintymisasut, soittimet ja peruukit laitetaan talteen seuraavaa käyttökertaa varten, sillä naisten Elämän voima-esitys on mukana seuraavassa World Gymnaestradassa Dornbirnissä ensi vuonna. Se jää nähtäväksi onko siellä mukana myös Härmän Siskojen naiset.