Härmän Siskojen voimistelijat mukana TeamGymin EM-joukkueessa

27.9.2018

Kuvassa Härmän Siskoista TeamGym EM-joukkueeseen valitut voimistelijat Hertta Luoma ja Vilma Paussu. 
Kuva: Katri Kukkanen
Kuvassa Härmän Siskoista TeamGym EM-joukkueeseen valitut voimistelijat Hertta Luoma ja Vilma Paussu. Kuva: Katri Kukkanen

Voimistelun maajoukkueringin valmennuksessa mukana olevat Härmän Siskojen voimistelijat Hertta Luoma ja Vilma Paussu on valittu mukaan Suomen junioreiden maajoukkueeseen. He edustavat Suomea 15.-21.lokakuuta Portugalissa kilpailtavissa TeamGymin Euroopan Mestaruuskilpailuissa.

TeamGym-voimistelijoiden syksyn päätapahtumasta voidaan odottaa menestystä. ”Tällä kertaa lähdössä on kova juniorijoukkue, joten mitalitoivein matkataan kisoihin. Eikä vähiten siksi, että joukkueessa on kaksi sisukasta pohjalaista mukana”, toteaa Härmän Siskojen puheenjohtaja Heli Luoma. Suomen maajoukkue on menestynyt tasaisesti EM-kilpailuissa, ja paras sijoitus EM-kilpailuista on pronssimitalit vuodelta 2012.

Hertta Luoma ja Vilma Paussu kertovat odottavansa tulevaa kilpailua hyvillä mielin. Paikkansa kilpailuihin lähtevästä maajoukkueesta Hertta ja Vilma ovat lunastaneet ahkeralla harjoittelulla, leireillä ja useamman karsintakierroksen kautta.

Härmän Siskoista on maajoukkuevalmennuksessa mukana kaksi muutakin voimistelijaa, joten Alahärmässä harjoittelevia voimistelijoita on lajin huipulla useita. Tähän ovat aiemmin lajissa yltäneet vain suuremmista seuroista tulevat voimistelijat, mikä kertoo laadukkaasta ja pitkäjänteisestä panostuksesta juniorivalmennukseen seurassa. 

TeamGymin maajoukkue

TeamGymin maajoukkue kootaan seurajoukkueiden voimistelijoista, joiden lisäksi valitaan maajoukkuevalmentajat, vapaaohjelman koreografi, koordinaattori ja vuonna 2018 mukaan tuli myös fysioterapeutti. 

Parillisina vuosina järjestettäviin Euroopan mestaruuskilpailuihin kootaan naisten ja tyttöjen joukkueet  maajoukkuevoimistelijoista. EM-kilpailuissa joukkueen virallinen kokoonpano on 8-10 voimistelijaa. Suomen joukkueisiin valitaan 12 voimistelijaa, joista kaksi on varavoimistelijoita.